torsdag, december 2nd, 2010...17:56

Kapitel 22, Blodet

Jump to Comments

Blodet

Söndag, Jesper och Josefin satt i den svarta skinn- soffan och bläddrade igenom alla kanaler. De hade väldigt tråkigt, ja ur- tråkigt!  Josefine slutade att bläddra och stannade på en kanal, hon höjde istället ljudet. Programmet hon hamnade på kallades ”har du tråkigt så kolla här”. Josefine satt storögd och kollade på tv-skärmen. ”Om du har tråkigt så gå och hämta teaterblod och gör några låtsassår, sen går du och hämtar din mamma och säger ”en katt har rivit mig”. Josefin försvann direkt till sitt rum för att hämta lite teaterblod. En liten stund senare kom hon in där Jesper satt. Josefin hade hällt blod på armarna och fingrarna och gjort så att det droppade på kläderna.

Jesper sa, ”Men Josefin, mamma kommer bli jätte arg för att du spillt blod på din nya tröja.”

Josefin tänkte en stund.

”Jo det förstås, men de är ju värt skämtet”, svarade Josefin .

”Josefin”, sa Jesper samtidigt som han suckade djupt.

Josefin sprang in i köket och ropade högt på mamma som vek tvätt i tvätt stugan.  Anna-Karin, kom efter några sekunder in i köket och såg Josefin. Mamma skrek; ”Hjälp! Josefin, vad har du gjort?!  ”Jag var ute i parken och lekte och då kom en snäll och söt katt som ville kela med mig. Plötsligt klöste den mej”, ljög Josefin.

”Men gud hur du ser ut”, sa mamma.

Evelina kom ut ur sitt rum och såg frågande ut.

”Ser du Josefin”, sa Anna-Karin till henne.

”Men vad har du gjort din klant?”, frågade Evelina

”Värst vad du bryr dig”, svarade Josefin tillbaka.

Mamma bestämde att de skulle åka till vårdcentralen och titta på såren. Jesper satt i soffan och suckade åt Josefin, sen började han läsa en bok om sköldpaddor.

”Ta på dig jackan och skorna så far vi”, sa mamma.

Det var bara 10 minuters väg till vårdcentralen. Snart satt de i väntrummet.  Väntan var lång, men tillslut kom en doktorn, Petter Andersén.  ”Oj”, sa Petter när han såg Josefins sår. ”Då får du och din mamma följa med här så ska vi titta på såret”. Josefin fick sätta sig på en pall och dra upp tröjan så doktorn kunde se såret ordentligt. Han började tvätta av såret med vatten och bomull, det luktade lite konstigt. De var då Josefin blev upptäckt.  ”Oj det här var ovanligt”, sa doktorn med en lurig röst. Mamma blev orolig och Josefinfick en konstig känsla i magen.

Doktorn bad att få se vad Josefin hade i fickan, och då hon inte ville visa satte doktorn in handen i fickan. Han hittade teatersminket, vilket förklarade allt. Doktorn satt och försökte hålla sig för skratt medan han försökte se allvarlig ut.

Anna-Karin tog Josefin hårt i armen och knuffade henne ut ur vårdcentralen. Josefin var full i skratt, och gjorde allt för att inte skatta. Väl hemma, sprang Josefin upp på rummet. Efter en stund ropade mamma på henne. Josefin och Jesper gick ned till mamma. ”Josefin”, började Josefins mamma,” jag vet att du gillar och skoja. Men snälla skoja inte om sånt här! Dessutom har du fått blod på hela tröjan och den är ju ny!! Du får kompis förbud i fem dagar”.
Josefin och Jesper gick till Josefins rum och Josefin berättade allt om vad som hände på vårdcentralen. ”Josefin, du är inte riktigt klok”, sa Jesper med ett leende på läpparna. De började gapskratta. ”Jag måste ringa min kusin Elin i Hemmingsmark, och berätta om idag”, sa Josefin. 07012… började hon slå.

Elin svarade och lyssnade och Josefin pladdrade på i minsta detalj. Elin blev inte särskilt förvånad över skämtet.  Elin frågade om Josefin hade lust att komma till henne och kanske sova över. Josefin blev väldigt glad när hon frågade men hon fick säga att det inte gick eftersom hon hade fått kompisförbud. Mamma kom in och sa till Josefin att hon måste lägga på för de skulle äta. Josefin sa hej då och gick sedan och åt makaroner och korv. Efter maten gick Jesper och Josefin och gjorde matte läxan. Josefin hatar matte medan Jesper älskar det. Josefins favoritämne är idrott. För då får hon springa och röra på sig. Jesper gillar mest Matte som sagt. Han är bäst på matte i hela klassen. Jesper blev klar med läxan långt före Josefin. Så han gick till soffan och fortsatte läsa ur sin bok om sköldpaddor. När Josefin äntligen var klar med läxan gick hon också och satte sig i soffan men inte för att läsa utanför att titta på tv. Hon satt och bläddrade igenom alla kanaler åter igen. Men den här gången stannade hon på Barn kanalen.  Det var ett program om katter. Och Josefin som älskade katter lyssnade noga på vad tv:n sa. Sedan gick både hon och Jesper och la sej under det mjuka täcket och på de sköna madrasserna. Och efter bara fem minuter somnade de.Leave a Reply